19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Pirohy s houbami a zelím

Název Množství a jednotka
hladká mouka 500 gramů
olej 2 dl
studená voda 2 dl
sůl špetka

náplň

Název Množství a jednotka
houby 100 gramů
kyselé zelí 100 gramů
kmín 1/2 lžičky
bobkový list 2 kusy
majoránka 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience
večeře
Porce: 4
Kuchyně: světová
Příprava: 30 min.
Vaření: 55 min.
Jarča



Postup
Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto, vyválíme a vykrojíme kolečka (asi 9 cm), které naplníme připravenou náplní. Okraje zvlhčíme vodou a přehneme napůl. Okraje stiskneme vidličkou, nebo použijeme formičku na pirožky. Vaříme v osolené vodě 5 - 6 minut.

Náplň:
Sušené houby si namočíme přes noc do vody.
Kyselé zelí a houby překrájíme na drobnější kousky.
Do hrnce dáme kyselé zelí, houby i s vodou. Přidáme kmín, masox, podle potřeby sůl, koření a vaříme 40 minut.
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme ji k zelí.


 


RECEPTY

Ovocný (biskupský) chlebíček - cukroví

Postup: Rozinky si namočíme předem alespoň na hodinu do dvou lžic rumu, sem tam je... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová krémová polévka

Postup: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Přidáme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Tagliatelle s treskou v citronové omáčce

Postup: Zmrazenou tresku necháme nejprve povolit. Tagliatelle uvaříme v osolené vodě -... zobrazit recept

RECEPTY

Smetanové brambory

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové pyré

Postup: Dýni očistíme, lžící vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a společně s... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...